Måleri Åre

PRIVATPERSONER, FÖRETAG & FASTIGHETSÄGARE

 

Inomhusmålning

En dekorativ målning av väggar, tak, socklar och dörrar ger ett personligt intryck där så klart en sakkunnig inomhusmålning också bjuder på en seriös uppfattning där man undviker ovälkomna skuggor och ränder.  Med att låta våra målare måla i Åre sparar du också mycket tid som kan läggas på annat. En professionell inomhusmålning ger ett jämnt resultat där våra målare är noggranna med att analysera tidigare färgbehandlingar och material för att säkerställa ett utmärkt färgresultat.

Tapeter

Genom att tapetsera skapas oftast en miljö som känns mysigare och hemtrevligare än vid tillexempel målade ytor. Det existerar ett flertal tapetvariationer; mönstrade, enfärgade, fototapeter och panoramatapet. Oavsett vilken typ av tapeter som önskas, trendig som traditionell, är en fackmannamässig tapetsering det som avgör om tapetseringen ser snygg och välvårdat ut.

Utomhusmålning Åre

Plåttaksmålning

Taket är den del av huset som blir mest utsatt av väderomslag och starka fjällvindar, därför är det extra viktigt att få en fackmannamässig takmålning som håller en tätande och skyddande funktion under flera års tid. Målningen och målarfärgen av plåttak ska också kunna stå emot föroreningar, UV strålning, snö och snabba temperaturväxlingar.

Före takmålningen utför målarna ett omsorgsfullt underarbete genom att avlägsna gammalt färglager ner till plåtunderlaget. Våra målare stryker sedan på plåttaksfärgen i omgångar till rätt tjocklek uppnåtts. Vi arbetar endast med plåttaksfärg som skyddar och bevarar den underliggande plåten där färgytan över tid kommer att behålla sin hudsakliga kulör. Rostskyddspigmenten i plåttaksfärgen förstärker utsatta ytor som stående falsar och skarpa hörn där målarna även lägger på ett extra lager färg.

Behöver ditt tak renoveras? Har du redan en fackmannamässig plåttaksmålning med kvalificerad målarprodukt kan vi gå in och punktförbättra de delar av taket som är skadat med korrekt plåttaksnyans. Över taket applicerar vi sedan ett tunnare målarskikt som uppfräschning.

Fasadtvätt och fasadmålning

Vi utför högsta klassig fasadtvätt så att färgskiktet kommer att hålla längre. Med fasadtvätt minskar även risken för alger och mögel där den rena fasaden ger ett seriösare och fräschare intryck.  Behöver du måla om fasaden på huset hjälper våra målare gärna dig med färgsättningsidéer så att huset ser ut som den färg du önskar. Det ögat upplever i färg på en liten yta blir helt annat på ett helt hus. Omkringliggande miljöer och färgreflektioner påverkar slutresultatet.

Fasadputsmålning -Att måla putsad fasad är en konst i sig där det är viktigt att inte stänga in fukten med risk för mögel.

 

FASTIGHETSÄGARE, FÖRETAG  & KOMMUN

 

Färgsättning

Låt våra målar i Åre hjälpa dig med färgsättningen och få en vacker upplevelse. Färgsättningsvalet påverkar vilken typ av fastighet, fastighetens inredning och lokalers användningsområden. Vissa färgsorter och glansvärden kan vara opassande om lokalen utsatts för mycket slitage vid tillexempel gemensamhetsutrymmen. Genom att ta hänsyn till dessa praktiska faktorer väljer våra erfarna målare en färg som också passar estetiskt fastighetens ålder, möbler och golvmaterial.

Trapphusmålning

En fräsch trappuppgång ger direkt ett trevligt bemötande för både besökare och hyresgäster, dessutom ökas värdet på ditt hus. Genom analys tar våra erfarna målare i Åre fram ett färgsättningsförslag som är anpassat till din fastighet och dess arkitekturhistoria.

Klottersanering

Våra målare är experter på hälsoanpassad klottersanering och kostnadseffektivt klotterskydd i Åre. Klottrade ytor som får stå utan att göras ren tenderar att bli allt mer nerklottrat. En klottrad yta lockar också till mer skadegörelse med stora kostnader som konsekvens. Genom att klottersanera och klotterskydda utsatta ytor snarast minimeras att ”klotter föder mera klotter”.

Linoljefärgsmålning

Vi är en av väldigt få målarfirmor i Sverige som fortfarande behärskar den gamla hantverksskickligheten att arbeta med linoljefärgsmålning. Linolja är en naturfärg som kräver en särskilt målarteknik där det är viktigt att målarlagren läggs tunt, lager på lager. Linoljefärg är en naturfärg som förstärker gamla hus karaktär och håller väldigt länge. Färgresultatet blir väldigt vackert i bland annat sekelskiftesstil. Genom att rusta upp tillexempel gamla kulturhus i Åre eller övriga Jämtland/Härjedalen får man tillbaks känslan av ”livet förr i tiden”.

Guldförgyllningar

Försköna och restaurera gamla byggnader genom att guldförgylla tillexempel gamla kyrktorn. Guldförgyllning